Trawa cytrynowa jako składnik kosmetyków

Trawa cytrynowa jako składnik kosmetykówTrawa cytrynowa doskonale sprawdza się jako składnik kosmetyków ma właściwości oczyszczające, przywracające naturalną równowagę skóry. Szczególnie więc jest polecany dla cery tłustej. Wobec czego ten produkt warto wprowadzić nie tylko do swojej diety, ale i również kosmetyczki. Trawa cytrynowa w kuchni może znaleźć swoje zastosowanie na wiele sposobów.

Trawa cytrynowa jest świetną przyprawą: można nią aromatyzować sosy, ryby, desery, sałatki, herbaty, zupy i dania pieczone. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, a jej delikatny, lekko cytrynowy smak komponuje się świetnie w bardzo wielu potrawach. Jednym słowem można ją używać na okrągło i dodawać praktycznie do każdej potrawy i każdego obiadu.

Trawa jako dodatek

Dodatkowo nie zapominajmy o tym, że trawa cytrynowa może być używana świeża, suszona, marynowana lub mrożona. Trawa cytrynowa jest też idealnym dodatkiem do herbaty czarnej, zielonej, a także do yerba mate. Nadaje im delikatny, cytrynowy posmak. Można ją używać zamiast cytryny w ilości jednej łyżeczki suszu na szklankę herbaty.

Zastosowania trawy cytrynowej

Trawa cytrynowa jest również idealnym dodatkiem aromatycznym do takich napojów, jak np. kompot, różne likiery, a także do ciast i deserów. Nabierają one wtedy wspaniałego, odświeżającego, cytrynowego aromatu, pozbawionego kwaśności cytryny. Wybierając trawę cytrynową możemy być pewni, że dokonaliśmy właściwego wyboru. Są to kwestie, które w żaden sposób nie mogą zostać przez nas pominięte wobec czego należy z nich właśnie zdawać sobie sprawę. Trawa cytrynowa to szereg korzyści, co bez wątpienia stanowi dla nas nie lada wyzwanie. Warto jest ją zatem sprowadzić ze sprawdzonych źródeł.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*